Što učiniti kada Excel tablice više nisu dovoljne?

“Excel je kalkulator, a ne baza podataka.”

Excel tablice su korisne za upravljanje manjim projektima, ali kada stvari postanu složenije, potreban je napredniji alat za upravljanje projektima. Atlassian Jira je jedan od najpopularnijih alata za upravljanje projektima i nudi mnoštvo funkcija za upravljanje projektima.

  1. Planiranje: Jira omogućuje korisnicima da stvore projekte, ciljeve, zadatke i prioritete. To omogućuje bolje planiranje i organizaciju poslova. Korištenjem Jire, korisnici mogu stvoriti projekte i dodijeliti zadatke određenim osobama. Moguće je definirati prioritete i rokove za završetak zadataka. Sve to omogućuje bolju organizaciju projekata i učinkovitije planiranje.

  2. Praćenje: Jira omogućuje korisnicima da prate napredak projekta u realnom vremenu. Korištenjem Jire, korisnici mogu pratiti trenutno stanje svakog zadatka, što omogućuje bolju kontrolu nad projektom. Funkcija obavijesti omogućuje korisnicima da primaju obavijesti o promjenama u projektu. To znači da korisnici uvijek znaju što se događa u projektu i što je potrebno učiniti.

  3. Izvještavanje: Jira pruža korisnicima funkcije izvještavanja koje omogućuju praćenje napretka projekta i izvještavanje menadžmenta o istom. Funkcije izvještavanja uključuju izvješća o radnom vremenu, izvješća o stanju projekta i grafičke prikaze napretka. Izvješća o radnom vremenu pokazuju koliko vremena je potrošeno na određene zadatke, što omogućuje praćenje efikasnosti. Izvješća o stanju projekta pokazuju trenutno stanje projekta i koliko je zadataka završeno. Grafički prikazi napretka pokazuju napredak projekta u vidu grafikona, što omogućuje brzo i jednostavno praćenje napretka.

  4. Integracija: Jira se može integrirati s drugim alatima, što čini rad s projektima još učinkovitijim. Integracija s drugim alatima omogućuje automatizaciju određenih zadataka, što značajno smanjuje vrijeme potrošeno na izvršavanje istih. Integracija s drugim alatima, kao što su Google Drive, Confluence i drugi, omogućuje bolju suradnju i jaču podršku u radu s projektima.

Zaključak je da je Atlassian Jira napredniji alat za upravljanje projektima u odnosu na Excel tablice. Pruža korisnicima mogućnost planiranja, praćenja i izvještavanja o projektima, te integraciju s drugim alatima. Korisnici koji koriste Jiru za upravljanje projektima mogu očekivati ​​bolju organizaciju, učinkovitije planiranje i praćenje, te brže izvršavanje zadataka. Ukratko, Jira omogućuje korisnicima da rade s projektima na brži i učinkovitiji način.

Previous
Previous

Najbolji alati za agilno poslovanje

Next
Next

5 savjeta za uspješno vođenje projekta